Judo

Judo

Sportstudio Buiten is de grootste judo aanbieder van Flevoland. Op dit moment judoën hier meer dan 400 judoka’s van witte tot zwarte band. Met meer dan 24 judolessen per week is er genoeg aanbod om op elk moment in te stromen. Het enorme succes is te danken aan het hoge niveau van lesgegeven, maar ook doordat:

  • Kinderen worden op gelijk niveau en leeftijd ingedeeld.
  • Gediplomeerde judoleraren.
  • Sportstudio Buiten is lid van de judobond.
  • 2x per jaar judo clubtoernooi.
  • 2x per jaar judo-examen.
  • Gratis zwemmen in de vrijbuiter.
  • Wedstrijdjudoka’s.

Ben je enthousiast geworden? Vraag dan gratis een proefles aan via ons contactformulier.

Kijk op ons judorooster voor de actuele lestijden.

Wij hebben alle maten judopakken op voorraad liggen.

Tuimeljudo

Spelenderwijs kennis maken met judo voor kinderen v.a. 2 t/m 3 jaar. Door langzaam verschillende oefeningen middels spelletjes uit te voeren, leren de kinderen geleidelijk kennis te maken met de beginselen van judo. Er zit een groot spelelement in de Tuimellessen en een belangrijk onderdeel van de judo is de discipline. De kinderen leren niet alleen om respect te hebben voor hun leraar, maar ook voor elkaar.

Wat is de kracht van Tuimeljudo?

 • de kinderen leren zichzelf beter kennen
 • ze worden sterker
 • ze krijgen meer zelfvertrouwen
 • ze leren met frustratie omgaan
 • de kinderen leren rekening te houden met elkaar
 • ze leren vallen, rollen en weer opstaan
 • plezier maken

Kijk op ons judorooster voor de actuele lestijden.

Kosten hiervoor zijn €15,00 euro per maand inclusief gratis zwemmen. Opgeven kan bij de balie van Sportstudio Buiten

Volwassenen judo

Je bent nooit te oud om (weer) te gaan judoën! In onze volwassene les kunnen mensen zonder judo-ervaring instromen, maar ook ‘herintreders’ die vroeger als kind al gejudood hebben en deze leuke sport weer op willen pakken.

De judoles is gebaseerd op een combinatie van techniek, praktijk (onderlinge randori ‘potjes’), conditietraining maar bovenal gezelligheid. Wij geloven sterk in samenwerken aan een doel, zowel beginnende judoka’s met witte band als ervaren judoka’s met zwarte band 1e dan en hoger.

Stap over de drempel heen en begin met judo! We zorgen ervoor dat je ongemerkt steeds meer judotechnieken gaat beheersen, waarbij we extra aandacht besteden aan valbreken. Dit helpt je niet alleen met judo maar ook met schaatsen, skiën en andere sporten waar een risico op vallen is. Iedereen traint bij ons op eigen niveau en intensiteit.

Leeftijd vanaf 20 jaar.
Kosten: €21,50 per maand 1 keer per week.

Kijk op ons judorooster voor de actuele lestijden.

Meld je nu aan voor een proefles, of schrijf je in bij de balie van Sportstudio Buiten.

Wedstrijdgroep

Sportstudio Buiten is een recreatieve judoschool die zich voornamelijk richt op het opvoedkundige aspect van judo. Er is daarom gekozen vooral te investeren in de breedtesport en het bieden van recreatieve lessen. Echter heeft de praktijk uitgewezen dat een deel van de judoka’s interesse heeft in wedstrijden. Er is besloten deze judoka’s een aantal faciliteiten aan te bieden om zich als wedstrijdjudoka te ontwikkelen.

Sportstudio Buiten stelt zich als doel de wedstrijdjudoka een brede basis te geven in het judo. De judoka’s van Sportstudio Buiten kunnen zowel op recreatief als op wedstrijdniveau goed begeleid worden.

 

Wedstrijdgroep -12 jaar

Sportstudio Buiten heeft 1 wedstrijdgroep voor judoka’s vanaf 6 jaar. De wedstrijdtraining wordt gegeven op Woensdag van 17:30 tot 18:20 uur door meester Sebastiaan. De training bestaat vooral uit het verbeteren van technieken, wedstrijdtechnieken en alle regels rondom het wedstrijdjudo. De judoka’s worden uitgenodigd voor regionale / landelijke toernooien en worden daarbij gecoacht en begeleid.

 

 

Wedstrijdgroep -15 & -18 jaar

Sportstudio Buiten heeft een wedstrijdgroep voor judoka’s vanaf 11 jaar. Zij krijgen naast hun reguliere trainingen een uitgebreider trainingsprogramma. Zo krijgen zij fysieke- en conditietraining en wedstrijdtraining. Ook worden ze begeleid met juiste voeding en rustmomenten. De -15 training is van 17:25-18:15 en de -18 training is van 18:15-19:05.

De judoka’s van deze wedstrijdgroep worden klaargestoomd voor de districtskampioenschappen en de Nederlandse Kampioenschappen.

Je kan onze wedstrijdjudoka’s ook volgen op Facebook

 

Judo Clubtoernoei oktober 2017

Clubtoernooien.

De clubtoernooien van Sportstudio Buiten vinden elk jaar plaats in oktober en april. Alle judoka’s van Sportstudio Buiten kunnen deelnemen aan dit leuke toernooi. De deelnemende judoka’s worden ingedeeld in gelijkwaardige poules en uiteraard is er voor elke deelnemer een leuke prijs. Alle judoka’s ontvangen tijdig een uitnodiging per mail.

Instaptoernooien

4 keer per jaar organiseert de Judobond Nederland instaptoernooien voor beginnende wedstrijdjudoka’s.

De instaptoernooien zijn bedoeld voor beginnende judoka’s die nog geen oranje band hebben gehaald, en ze zo op een speelse wijze kennis te laten maken met de wedstrijdsport.

Nationale en internationale toernooien.

De wedstrijdstrijdjudoka’s van Sportstudio Buiten nemen bijna elke week deel aan landelijke toernooien. Het doel is om zoveel mogelijk ervaring op te doen en zich te kunnen kwalificeren voor de Nederlandse Kampioenschappen judo.

De Judo Bond Nederland (JBN) staat voor aikido, jiujitsu en judo. Talenten die bereid zijn om keihard te trainen, kunnen door de Judo Bond Nederland worden geholpen op weg naar de top. Maar ook voor mensen die alleen voor hun plezier aan aikido, jiujitsu of judo doen of op andere wijze bij de sport betrokken zijn, is de JBN een uitstekende sparringpartner!

Enkele voordelen van het lidmaatschap zijn het unieke JBN paspoort, een ledenpas en de mogelijkheid tot deelnemen aan wedstrijden en officiële JBN examens.

Wat betekent de inschrijving voor jou:

 • Een eigen judopaspoort.
 • Je mag deelnemen aan landelijke toernooien waarvoor je wordt uitgenodigd. (bv: Instaptoernooien)
 • Je behaalde graduaties worden bijgehouden in je judopaspoort.
 • Om zwarte band examen te mogen doen, dien je minimaal 3 jaar lid te zijn van de JBN.
 • Je kan een eigen rugembleem laten maken met je naam erop, leuk voor op je judopak.

Hoe jij je kan inschrijven:

1. Ga naar www.jibn.nl
2. Druk op “lidmaatschap jbn” (op de homepage)
3. Vul je gegevens in.
4. Vul bij “gegevens school/vereniging” de code in van Sportstudio Buiten: D5GQ71G

Judoleraren

bjorndorresteijnjudoHoi, ik ben Björn Dorresteijn judo leraar bij Sportstudio buiten. Ik ben 24 jaar en mijn hobby’s zijn de budo sporten die ik beoefen en gamen.

Ik ben begonnen met lesgeven toen ik 18 jaar was voor een paar uurtjes en nu een paar jaar verder is het uitgegroeid tot mijn baan. Dit had ik zelf nooit verwacht maar het lesgeven vond ik zo leuk dat ik er meer werk in ben gaan zoeken en nu sta ik hier. Het lesgeven hier bij Sportstudio Buiten vind ik leuk omdat de groepen mooi op leeftijd/niveau zijn ingedeeld en het lesgeven zelf brengt altijd weer iets nieuws en anders met zich mee. Geen les is hetzelfde en dat maakt het leuk en variërend.

Ik ben zelf echter niet altijd een judoka geweest, ik ben begonnen met karate toen ik 6 was omdat ik judo ‘stom’ vond. Ik kan het judo nu echt niet meer wegdenken uit mijn leven!

Later voordat ik naar het MBO sport en bewegen ging wilde ik het judo nog een keer een kans geven samen met jiu jitsu en ik ben niet meer gestopt.

Inmiddels ben ik 3de dan judo, 1ste dan karate en 1ste dan jiu jitsu en nog steeds probeer ik meer dan graden te behalen.

Ik ben Sebastiaan van Eck, wedstrijdtrainer judo bij Sportstudio Buiten.

Ik ben begonnen met judo toen ik 5 jaar oud was in Groningen. Daar heb ik op het TopsportTalentSchool gezeten zodat ik judowedstrijden kon doen op internationaal niveau. Zo ben ik 3e geworden op het NK onder de 18 jaar en 5e onder de 21 jaar. Ook heb ik toernooien en trainingsstages gedaan in Frankrijk, België, Duitsland en Kroatië.

Helaas kan ik door omstandigheden niet meer deelnemen aan het internationale circuit, maar hierdoor ben ik begonnen met lesgeven. Sinds 2017 geef ik hier les voor de wedstrijdgroep. Naast lesgeven begeleid ik de judoka’s met hun project met als enige doel: een grote kampioen worden!

 

Mijn naam is

FitnessGYM theme only for $58

Wij zijn op maandag t/m vrijdag open van 09:00 tot 21:00 & in het weekend van 09:00 tot 14:00