Gratis sport/dansevenement zondag 11 februari

Gratis sport/dansevenement zondag 11 februari

Zondag 11 februari organiseert Sportstudio  Buiten een te gek gratis sport en dansevenement in de sporthal van het zwembad in Almere Buiten.

Helemaal uit je dak gaan en meedoen aan vier gratis workouts onder begeleiding van gediplomeerde master presenters!

Aan deze workouts kun je meedoen:

10:00 uur Step & Shape

10:30 uur Pilates

11:00 uur Fatburn

11:30 uur Clubpower

12:00 – 14:00 uur Zumba Marathon

 

Neem gezellig iemand mee en laat je verrassen.

Tijdens dit evenement kan je gebruik maken van leuke aanbiedingen, zoals:

  • gratis inschrijven bij aanschaf abonnement
  • gratis goody bag bij  aanschaf abonnement
  • bring a friend
  • start van de themaweek: Happy Valentine’s Week

Happy Valentine’s Week

Themaweek: In de week van 11 t/m 17 februari organiseren wij de Happy Valentine’s Week!

In deze week slaat Cupido toe en staat geheel in het teken van de liefde. Heb je altijd al iemand blij willen maken met een gratis proefles, neem hem of haar dan mee naar één van de leuke lessen van Sportstudio Buiten.

Judo Feiten 2018

Vanaf heden zal de communicatie en een groot deel van de administratie overgenomen worden door Björn Dorresteijn en Sebastiaan van Eck. U kunt via dit nieuwe email-adres (judo@sportstudiobuiten.nl) kunt uw zoon/dochter opgeven voor de wedstrijden daarnaast kunt u ook vragen en opmerking via deze mail toesturen. De betalingen voor toernooien, examens en contributie zullen nog steeds via de receptie verlopen.

Start nieuwe blokken Ladyshape en Bodyshape

We zitten alweer op de helft van onze populaire 8-weekse programma’s Ladyshape en Bodyshape.

Vanaf maandag 4 december mochten de huidige deelneemsters zich alweer gaan opgeven voor het volgende blok (start dinsdag 2 & maandag 8 januari).

Een week later (dus vanaf maandag 11 december) mag iedereen zich komen inschrijven!

Releases XCO, Club Power, Yoga en Kick & Fun

Wij vinden dat het wel weer tijd wordt voor een feestje, dussssss……

Op Zondag 7 januari lanceren de aerobic instructeurs onder het mom van veel toeters en bellen de nieuwe fitness/beweegprogramma’s van een aantal groepslessen.

Robs feitje van de maand: Het belang van voedingsvezels

Het belang van voedingsvezels

Voedingsvezels (kortweg vezels) is de verzamelnaam voor de groep koolhydraten die niet in de dunne darm worden verteerd, dit in tegenstelling tot voedingsstoffen als vetten, eiwitten en koolhydraten. Om die reden verlaten deze voedingsvezels redelijk intact via de buik, dunne en dikke darm je lichaam zonder geabsorbeerd te worden. Al deze verschillende soorten vezels hebben verschillende effecten in ons lichaam. Ons voedsel bevat niet één enkel vezeltype, maar een mengsel van verschillende soorten vezels. Vezels zijn  afkomstig uit de celwand van planten. Belangrijke bronnen van vezels zijn groente, fruit, aardappelen, brood, ontbijtgranen, peulvruchten en noten.

Vezels worden verdeeld in twee categorieën: voedingsvezels die niet oplossen in water (onoplosbare vezels) en voedingsvezels die wel oplossen in water (oplosbare vezels).

Onoplosbare voedingsvezels
Deze vezels helpen bij het vervoeren van voeding door je spijsverteringskanaal. Daarnaast verkomen ze constipatie verstopping of helpen bij een onregelmatige stoelgang. Goede bronnen van onoplosbare vezels zijn volkorenbloem, tarwezemelen, noten en veel groentesoorten.

Oplosbare voedingsvezels
Dit type vezel lost op in water en vormt zo een geleiachtige substantie. Het kan je helpen bij het verlagen van je cholesterolwaarden en je bloedsuikerspiegel. Oplosbare voedingsvezels vind je in havermout, erwten, bonen, appels, citrusvruchten, wortelen, gort en vlozaad.

De hoeveelheid van beide soorten voedingsvezels varieert van plant tot plant. Voor je gezondheid heb je het meeste baat bij het eten van een brede variëteit aan voedingsmiddelen die veel voedingsvezels bevatten.

Voordelen van een gezond vezelrijk voedingspatroon

Goede darmfunctie en stoelgang
Vezels helpen darmproblemen te voorkomen. Ze bevorderen de stoelgang en voorkomen obstipatie of uitstulpingen van de dikke darmwand. Daarbij is ook voldoende drinken van belang.

Verlaagt cholesterol waarden
Het eten van vezelrijke producten vermindert het risico op hart- en vaatziekten. Een hogere inname van vezels
7 gram per dag hangt samen met een ongeveer 10% lager risico op bepaalde hartziekten, zoals een hartinfarct. Er zijn aanwijzingen dat dit vooral door vezels uit volkoren graanproducten en fruit komt. Vezels uit fruit en uit graansoorten zoals haver, hebben een positief effect op het LDL-cholesterol (het slechte cholesterol), wat goed is voor de gezondheid van de bloedvaten. De totale vezelinname speelt ook een rol bij het verlagen van de bloeddruk.

Diabetes type 2 voorkomen
Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die vezelrijk eten een kleinere kans op diabetes type 2 hebben. Vezels, en vooral oplosbare vezels , vertragen de opname van suiker, wat bij mensen met diabetes helpt om hun bloedsuikerwaarden te verbeteren. Er is aangetoond dat een voedingspatroon dat oplosbare vezels bevat de kans vermindert op diabetes type 2.

Helpt bij gewichtsverlies
Voedingsmiddelen met veel voedingsvezels hebben meer kauwtijd nodig, waardoor het lichaam de tijd krijgt om aan te geven dat je geen honger meer hebt. Hierdoor verminderd de kans dat je te veel eet. Daarnaast zorgt voedsel met veel vezels ervoor dat je langer een ‘vol’ gevoel hebt. Een dieet met veel voedingsvezels levert ook minder energie (calorieën), wat betekent dat er minder calorieën in dezelfde hoeveelheid voedsel zitten.

Release – glow in the dark – party

Zondag 1 oktober is het weer tijd voor de release. Dit keer willen we er met jullie een groot feest van maken. Niet alleen presenteren onze geweldige instructeurs de nieuwste lessen, ook presenteren wij jullie dan onze nieuwe zaal. Het thema is GLOW IN THE DARK, wij zouden het heel erg leuk vinden als jullie aanwezig zijn tijdens deze dag. Alle lessen duren 30 minuten en we vangen aan om 09:00. De lessen zijn korter zodat jullie ook andere lessen kunnen uitproberen.

FitnessGYM theme only for $58

Wij zijn van maandag, woensdag en vrijdag open van 7:00 u tot 22:00 u, dinsdag en donderdag van 09:00 u tot 22:00, op zaterdag van 09:00 tot 15:00 en op zondag zijn wij van 7:00 u tot 15:00 u open!