Robs feitje van de maand: Wat doet voeding bij diabetes?

Robs feitje van de maand: Wat doet voeding bij diabetes?

Uncategorized -

Bij diabetes is de hoeveelheid bloedsuiker in het bloed belangrijk. En eten heeft daar veel invloed op, want veel van wat er gegeten wordt zet het lichaam om in bloedsuiker of officieel bloedglucose genoemd.

In veel voeding van wat we eten, zitten koolhydraten. Dat is voeding waar bijvoorbeeld meel of suiker in zit. Zoals brood, aardappelen, rijst, pasta, melk, fruit, vruchtensappen, snoep, koekjes, snacks en nog veel meer.

Van de koolhydraten uit de voeding maakt het lichaam bloedsuiker (glucose). Hieruit krijgen alle cellen van het lichaam energie. Door allerlei gewoonten eten diabetes patiƫnten vaak meer koolhydraten dan het lichaam nodig heeft, waardoor er een te hoog bloedsuiker gehalte ontstaat hetgeen niet goed is!

Daarom denken sommige diabetes patiƫnten dat ze beter helemaal geen koolhydraten kunnen eten. Want dan komt er minder bloedsuiker bij. Maar je hebt toch koolhydraten nodig, maar het liefst uit gezonde voedingsmiddelen. Deze voedingsmiddelen zijn onder te verdelen in snelle en langzame koolhydraten. Eet liever niet te veel snelle koolhydraten, die heel snel in het bloed komen. Snelle koolhydraten zitten in bijvoorbeeld: snoep, koekjes, zoet beleg, wit brood, witte rijst, aardappelpuree, vruchtensappen. Langzame koolhydraten zijn beter voor je bloedsuiker. Zoals voedingsmiddelen die bestaan uit volkoren producten, rogge, zilvervliesrijst en ook erwten, bonen en linzen maar ook groenten en fruit. Deze producten bevatten veel vezels wardoor je bloedsuiker minder snel omhoog gaat. En ook minder hoog wordt.

Leave a Comment

Name*

Email* (never published)

Website

FitnessGYM theme only for $58

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 8:15 tot 22:00 uur, zaterdag & zondag van 8:15 tot 15:00 uur