Leven en bewegen met diabetes

Leven & Bewegen met diabetes

Diabetes mellitus wordt in de volksmond ‘suikerziekte” genoemd. Diabetes wordt gekenmerkt door een te hoge bloedglucosespiegel en wereldwijd een van de meest voorkomende chronische aandoeningen. Volgens het RIVM hebben al ruim 1 miljoen Nederlanders diabetes en elke week komen daar duizend bij.

Het kan zijn dat je al jaren wat probeert te doen, na een diabetes diagnose. Maar blijft “echt” resultaat achterwege door gebrek aan gerichte adviezen.

Ons diabetesprogramma is gebaseerd op de nieuwste gezondheidsrichtlijnen. Het programma is gericht op het verbeteren van het aerobe uithoudingsvermogen en spierkracht. Met deze trainingsaanpak en een voedingsadvies volgens de nieuwste richtlijnen kan je lichaamssamenstelling veranderen, wat je gezondheid positief beïnvloedt onder andere het verlagen van de kans op diabetescomplicaties zoals complicaties aan hart- en bloedvaten, ogen, zenuwen en/of voeten en er ook voor kan zorgen dat de medicatie zou kunnen worden afgebouwd. Het diabetesprogramma heeft een duur van 26 weken.

Als je aan het programma meedoet start je met een intake gesprek en een wellnesscheck. Met de wellnesscheck wordt je vet percentage gemeten, evenals je: cholesterolgehalte, bloeddruk, B.M.I en je ruststofwisseling (B.M.R).

Prijs: € 295,- Dit is inclusief: 6 maanden onbeperkt sporten én:

Eigen programmaboek  

In je eigen programmaboek wordt het hele verloop van je 26 weken beschreven. Je evaluatiemomenten, je resultaten en aan welke activiteiten je deelneemt.

Wellnesscheck
Je bloeddruk, je cholesterolgehalte en je vetpercentage worden gemeten. Je B.M.I. wordt vastgesteld (lengte afgezet tegen je gewicht) en je B.M.R. wordt uitgerekend (totaal aantal calorieën die je lichaam nodig heeft om in rust te functioneren). Verder wordt je vetmassa, maar ook je vetvrije massa (het totale gewicht van spieren, botten en weefsel van het lichaam).

Individueel voedingsadvies
Evidence-based voedingsadvies, aan de hand van voedingsrichtlijnen van de Nederlandse Diabetes Federatie voor diabetes patiënten.

Individuele begeleiding
Vanaf de eerste dag wordt je intensief begeleid door Rob Weerwind instructeur en voedingsdeskundige. Er zijn  vier weegmomenten, 2x een wellnesscheck en je sluit het programma af met een evaluatiegesprek.

Digitale registratie van je sportmomenten
Fitlinxx is een technologie die doormiddel van een geïntegreerd netwerk in staat is leden via de cardio- en krachttoestellen makkelijk te laten communiceren met de instructeurs. Zo kunnen wij continu je prestaties en je trainingsaanwezigheid volgen en je ondersteunen en adviseren. Doormiddel van je unieke ledennummer is op elk toestel dat je wilt gaan gebruiken je trainingsschema beschikbaar. Op je PC kun je doormiddel van je eigen inlogcode je trainingsresultaten bekijken

FitnessGYM theme only for $58

Wij zijn van maandag, woensdag & vrijdag open van 09:00 t/m 22:00, Op dinsdag & donderdag van 09:00 t/m 22:00 & op zaterdag en zondag zijn wij open van 09:00 tot 15:00