Move it! Funxtion

Move it! Funxtion

FUNXTION

Funxtion is een 30 minuten smallgroup training. Bij deze training train je alleen Functioneel en zonder vaste apparaten. Bij Funxtion kan je aan verschillende lessen mee doen. Of je nou traint om sterker te worden, om je conditie te verbeteren of om af te vallen! Het kan allemaal. Zo is Funxtion ook de perfecte aanvulling op jou kracht- of cardioprogramma. Iedere workout is ook anders waardoor je optimaal vooruitgang boekt. Je kan kiezen uit de volgende verschillende Funxtion lessen:

  • AMRAP: De term AMRAP staat voor: As Many Repetitions/Rounds As Possible. Hiermee worden WOD’s aangeduid waarbij de focus ligt op de tijd dat de workout duurt. Het is dan ook niet mogelijk de workout eerder te voltooien dan de gestelde tijd in minuten. De duur van de workout is lijdend.

 

  • CORE: is binnen de fitness de benaming voor het centrum van het lichaam. De core kan worden gezien als alle spieren in de romp van het lichaam, afgezien van de spieren van de ledematen.

 

  • RFT: Rounds for time – een aantal oefeningen die je zo snel mogelijk moet uitvoeren op tijd

 

  • Circuit training: Circuittraining is een trainingsmethode waarbij je een circuit doorloopt om je hele lichaam te trainen. Je voert een aantal oefeningen achter elkaar uit, waarbij al je spiergroepen aan de beurt komen. Deze oefeningen kun je op basis van tijd doen, maar ook aan de hand van een x aantal herhalingen. Het aantal herhalingen zal per oefening verschillend zijn. De rust die je tussen de oefeningen krijgt, is beperkt. Hierdoor werk je naast het vergroten van je kracht, ook aan je conditie.

 

  • 7 minute training: De oefeningen van de 7 minute workout zijn zo gemaakt dat je alle grote spiergroepen aanpakt. Terwijl de ene spiergroep rust, bijvoorbeeld die van de benen, train je de armen. De spiergroepen komen ieder 30 seconden aan bod en tijdens die 50 seconden kunnen je spieren behoorlijk verzuren.

 

Iedere training sluit aan op een specifiek trainingsdoel. Zo kan iedereen mee doen aan alle lessen. Bij de ene les ligt de nadruk meer op afvallen en bij de andere les ligt de nadruk meer op het verbeteren van je spierkracht. Mocht je specifieke blessures of lichamelijke bijzonderheden hebben dan wil de trainer hiervan op de hoogte zijn. Dan kan de trainer een vervangende oefening bedenken. Het is een geweldige aanvulling op je trainingen. De lessen zijn Functioneel, gezellig, uitdagend en motiverend! Je betaalt niks extra voor deze geweldige smallgroup lessen!!!

Opgeven voor deze lessen is niet noodzakelijk!

 

 

FitnessGYM theme only for $58

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 8:15 tot 22:00 uur, zaterdag & zondag van 8:15 tot 15:00 uur