Parkinson Programma

Non-contact boksen tegen Parkinson

voel jezelf fitter, zowel fysiek als mentaal

Non-contact boksen speciaal voor mensen met Parkinson! Volgens Amerikaans onderzoek  het boksen je Parkinson symptomen meer dan andere sporten en vertraagt het de progressie van de ziekte.

Door deze vorm van boks training, zonder werkelijk fysiek contact verbeteren de deelnemers hun kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie, balans, flexibiliteit en snelheid. Het coördineren van je handen, voeten en ogen is een uitdaging voor je lichaam en geest. Deze vorm van lichaamsbeweging waarbij ook functionele training centraal staat draagt bij aan het verminderen van Parkinson symptomen.

Boksen tegen Parkinson is twaalf jaar geleden gestart in Amerika en vier jaar geleden overgewaaid naar Nederland. Momenteel wordt dit trainingsprogramma landelijk uitgerold. Nu ook bij Sportstudio Buiten in Almere.

Vanaf 11 juni 2018 kun je twee keer per week boksen tegen Parkinson bij ons. De lessen worden gegeven door Medical Fitness Instructor Rob Weerwind en Bewegingsspecialist voor mensen met Niet Aangeboren Hersenaandoeningen Sylvia Onrust.

Je bokst jezelf letterlijk uit de hoek van patiënt en verbetert met het boksen en functionele training je kwaliteit van leven, voor jezelf en de levenspartner.

Iedere maandag en vrijdag van 12 tot 13 uur

    Dalurenabonnement € 27,00 p/mnd, te betalen per twee maanden, geen jaarabonnement, Iedere maand opzegbaar

    Inclusief gratis gebruik van de sportschool van maandag t/m vrijdag 12:00 – 22:00 uur (inchecken voor 17:30), zaterdag en zondag 9:00-15:00 uur

    Inclusief gratis recreatief zwemmen en banen zwemmen in zwembad De Vrijbuiter

    Bokshandschoenen aanwezig, Kluisje in kleedkamer

    Goed bereikbaar met NS-station Almere Buiten en busstation voor de deur

    Gratis parkeren dankzij gratis uitrijkaart van receptie Sportstudio Buiten

FitnessGYM theme only for $58

Wij zijn op maandag t/m vrijdag open van 09:00 tot 22:00 & in het weekend van 09:00 tot 15:00